8 Ocak 2010 Cuma

avatar (2009)

bu kadar abartıldıktan sonra izlemek zorunda kaldığım filmdir. birde içinde bulunduğum koşullar nedeniyle sinema da izleyememiş olmanın verdiği eziklikle hemen üstün körü ele alırsam

---spoiler---

konu türkiyede her yıl 10 kere gündeme gelen evinden atma yurdunu yıkma biraz daha daraltırsak adamın gecekondusunu yıkmak üzerine kurulmuş ki her yıl ülkemde 10 larca gecekondu yıkımı yapılıyor ama bu işlere milyon dolarlar harcanmadığındanmıdır bilmem biz sözlüklerde, gazetelerde bu insanlar için sayfalarca yazı bulamıyoruz.

film izleyiciyle bu şekilde duygusal bir bağ kurduktan hemen sonra ikinci yarısında uzun savaş sahneleri ile tekrar dikkati üzerine toplamayı başarıyor. ve zavallı avatar ırkımız kanını yerde koymayıp intikamını almak için birleşip saldırıya geçiyor ve nihayet beyaz perde ile film sonlanıyor.

evet hepsi bu sinema tarihinin en pahalı filmi olarak ortalarda gezinen filmimizin tüm konusu bu. anlaşılan şu ki senaristlerden parayı kesip görüntüye yatırınca böyle sıradan bir konudan çokta uzaklaşamamış filmimiz. tüm bunların dışında eşeklik edip sinema da izleyemediğim içinde lan ne efekler kaçırdık, ne güzel böle birbirine bağlı insan zehirleyen ormanlar içinde takılmak vardı iki saat güzel güzel demeden de geçemiyorum.

söylenenler doğruysa yani bu bütçeler verilen emekler vs.. filmi sinemada izleyenler kesinlikle çok memnun kalmışlardır gibi tahmin ediyorum ki 15,4 inç bir lap top ekranında bile efeklerin bağırdığı yerleri görmek mümkün

---spoiler---

özgün bir konu yada değişik bilgiler yeni fikirler edinmek istemeden vay be süper olmuş.. aa abi canlı gibiydi vs.. gibi insana hayret, mutluluk, şaşkınlık hislerini bir arada yaşamak isteyenler için biçilmiş kaftan olmuş film ama bu kadarda sayfalar dolusu yazıp çizilicek birşeyde yok.

Bu yılın önemli diğer bilim kurgu filmi district 9 ile de kesinlikle kıyaslamaktan uzak durmalı zira ikisinde de uzaylı kelimesi geçmesi nedeniyle böyle bir kıyasa girilebilir ama district 9 konusu, çekimleri, olayı işlemesi vs.. ile kesinlikle bu filmden önde bir yapım oldu. Biz bu filmi daha çok h.sonu deşarjı yaşamak isteyenlere önerdik efenim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder