8 Ocak 2010 Cuma

zombieland

öncelikle Filmde geçen bazı isimler hakkında kısa bir bilgi verelim:

Twinkie: Amerika'da çok bilinen ve sevilen bir çeşit kremalı kek.
Sno-Balls: Üzeri eti puf gibi marşmalov kaplı, çikolatalı bir kek.
Hostess: Twinkie ve Sno-balls keklerinin üretici firması.
FedEX: Dünya çapında faaliyet gösteren, Amerikan orijinli Bir lojistik firması.
Yosemite Sam: Elindeki altıpatlar ile sürekli sağa sola ateş eden, kızıl saçları, uzun bıyıkları ve kısacık boyuyla Bugs Bunny'den hatırlayabileceğiniz haydut kılıklı çizgi film karakteri.

Ayrıca filmdeki karakterlerin isim olarak kullandıkları yerleşim birimleri:

Tallahassee: Florida eyâletinin başkenti.
Columbus: Ohio eyâletinin en büyük şehri.
Wichita: Kansas'ın büyük şehirlerinde biri.
Little Rock: Arkansas eyâletinin başkenti.

ve efendim gelelim filmimizin yorumuna

yıllardır korku filmi başlığı altında bize hareket etmekte güçlük çeken sonra da nasılsa becerip kurbanını yakalayıp yiyen zombiler izletilmiştir ve bu saçmalıkta inanılmaz bir ciddiyetle verilerek izleyici korkutulmaya çalışılmıştır.

---spoiler---

gelin görün ki bu film bu konseptin oldukça dışına taşmayı başarmıştır. zombiler koşuyor bir kurşunla ölmüyor gibi kendi zombilerini yaratmayı başarmıştır. ve kendi adıma söyleyebilirim ki. ilk 1-2 sahneden sonra bu zombie modelini ben daha fazla sevdim. en azında birini ısırıcak diye anlamsız uzun sahnelere katlanmak zorunda kalmadım.

filmin işleyişine gelecek olursak filmin isminden anlaşıldığı gibi çokta öyle zombilik bir film olduğu söylenemez filmin hareketlenip zombie avının hareketleneceği nokta da filmin üzerine bir romantizm bulutu çökküyor ve film zombie filmi olmaktan çıkıp duygusal komedi olma yolunda ilerliyor. Bu benim asla tahmin edemeyeceğim bir durum olmakla birlikte bir çok sinema seyircisinide şaşırtıcağını düşünüyorum.

derken film yine kılık değiştirerek birden Bill Murray malikanesinde yoluna devam ediyor. filmin sonlarına gelirkende yine bir noktada finali tahmin edebiliyorsunuz ve ilerleyen dakikalar sizin yanılmadığınızı gösteriyor.

film genel olarak değişik bir eğlenceyi içinde barındırmasıyla benden oldukça olumlu puan aldı, ve adeta Woody Harrelson için yazılmış sahnelerin olmasıda filmin izlenilebilirliğini arttırdı. * filmin müziklerine keşke biraz daha çalışılsaymış bazı yerlerde insan bir country soundu arayır ister istemez zira film A.B.D de geçiyor. müzikler dışında filme eksi verilebilecek çok az nokta olmasıyla son dönemde beyenimi kazanmış nadir filmlerden biri oldu bu film.

---spoiler---

bence de sözlükçüler tarafından pek anlaşılamamış bir filmdir.

edit : titanicten beri böyle ağlamamıştım.*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder